Rybolovna technika 2015

Rybolovná technika

Tento rok se chceme v našem rybářském kroužku ve větší míře zaměřit na rybolovnou techniku spočívající v hodech na přesnost pomocí rybářského prutu. Existuje celkem pět způsobů hodů, kterými lze rybářskou techniku zdokonalit. Prvním způsobem je hod spodní. Druhým je hod z pravé strany. Následuje hod z levé strany, jakožto třetí způsob, a jako čtvrtý se uvádí hod přes hlavu. Poslední způsob hodu je libovolný. Vždy se ale všech pět typů provádí ze stejné vzdálenosti.

Z počátku našeho cvičení, nebyly výsledky nijak oslnivé. Většinou dělali kluci chyby při správném držení rybářského prutu nebo si neuměli správně nastavit vzdálenost závaží od špičky prutu. S přibývajícími hody se ale kluci zlepšovali a bylo vidět, že si s rybářským prutem začínají rozumět.

Podstatou rybolovné techniky je především snaha zdokonalit zacházení s rybářským prutem při nahazování nástrahy do zvoleného místa. Tuto techniku mladí rybáři uplatní zejména při lovu ryb přívlačí na pstruhových revírech jako například r. Bělá 2.

S praktickou rybolovnou technikou budeme pokračovat také na jaře. Kromě ní bychom se však chtěli zaměřit na muškaření. Před prázdninami pak uspořádáme malou soutěž v rybolovné technice o ceny.

 

 

Bohuslav Michalička

Vedoucí Rybářského kroužku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*